Jelentkezési feltételek

Kezdő vezetői engedély

Az elsőként szerzett nemzetközi kategóriás vezetői engedély a vizsga napjától számított két évig kezdő vezetői engedélynek minősül. “B” kategóriára érvényesített kezdő vezetői engedéllyel pótkocsi nem vontatható. (Bármilyen már 2 éve meglévő nemzetközi kategória esetén nem számít kezdő vezetőnek)

MIELŐTT BEIRATKOZOL JÓ HA TUDOD

„B” kategóriába tartozik a vezető ülésén kívül legfeljebb 8 állandó ülőhellyel rendelkező gépkocsi amely lehet személygépkocsi vagy kis tehergépkocsi is. „B” kat. vezetői engedéllyel a járművezető 18. életévének betöltéséig csak belföldön történő járművezetésére jogosít. „B” kategóriát “B” kategóriára érvényesített vezetői engedéllyel vezethető még (az orvosi érvényesség lejártát követően is, de legfeljebb az engedély kiállítását követő tíz évig):

a mezőgazdasági vontató és könnyű pótkocsija,
a segédmotoros kerékpár,
a lassú jármű és pótkocsija,
a kerti traktor és az állati erővel vont jármű.

A tanfolyamra való felvétel feltételei

Tanfolyamra az vehető fel, aki:

  • minimum 17 éves, vagy annál legfeljebb 6 hónappal fiatalabb
  • kresz vizsgát legkorábban a 17. születésnapod elött 3 hónappal tehetsz
  • aki a közoktatásról szóló törvény szerinti alapfokú iskolai végzettséget megszerezte
    (8. általános iskolai tanulmányait befejezte)

A tanfolyam lépései

1. Az online Kresz tanfolyam elvégzéséhez befáradsz irodánkba.
Beregisztrállak az E-titán rendszerbe. Ezt követően kapsz az email címedre egy linket melyen saját felhasználó névvel és jelszóval bejelentkezel a tananyagba.
2. Ezután 180napig 75 órában lesz lehetőséged a Kresz vizsga anyagát elsajátítani és felkészülni. Amikor komplett a tananyag ez a rendszer kiállítja számodra a „Képzési igazolást” ezzel és a már leadott orvosi alkalmasságival tudlak Kresz elméleti vizsgára jelenteni a Vizsgaközpontba.

3. Ezután sikeres számítógépes elméleti vizsgát teszel, Közlekedési ismeretekből a KAV-Vizsgaközpontban a XI. Petzvál József utca 39. alatt.
(Az alábbi térképen látható.)

 

Az elméleti vizsga menete:

A vizsgára nagyon pontosan kell érkezni (nem árt ha 10-15 perccel előbb érsz oda késés esetén sajnos újból be kell fizetni a vizsgadíjat a vizsgán már nem vehetsz részt).

Érvényes személyazonosító okmány is legyen nálad.
A vizsgarendező úr leültet egy számítógéphez csak érintőképernyős monitor van. Leellenőrzöd az adataidat ha minden megfelelő elkezdődik a vizsga. 55 db kérdés van, maximálisan 75 pontot lehet elérni, 10 hiba pontot hibázhatsz 65 pontnál még megfeleltél. Egy kérdésre 1 perc áll rendelkezésre.

  1. Eljössz még egyszer egy elsősegélynyújtó tanfolyamra (ez nem feltétele sem a KRESZ vizsgának sem a vezetésnek, megszerezni a sikeres forgalmi vizsgáig célszerű)
  2. A KRESZ vizsga után megkereslek telefonon megbeszéljük, hogy kihez mész vezetni
  3. A gyakorlati oktatóval levezeted az 580 km menetteljesítményt, közben persze megtanulsz magabiztosan közlekedni, hogyha vizsgát tettél egyedül is profin tudjál közlekedni.
  4. Sikeres forgalmi vizsgát követően a 4. munkanapon elfáradsz bármelyik Kormányablakba, érvényes személyazonosító igazolványt viszel magaddal, itt leadod az eredeti “Orvosi alkalmassági véleményt” és bemutatod a Vöröskereszt által megszerzett “Közúti elsősegély nyújtó igazolványodat”. Vagy ha rendelkezel Ügyfélkapu eléréssel, akkor ezen belül is elindíthatod a jogosítványod igénylését.
  5. Sok örömteli, magabiztos, balesetmentes autózást kívánunk!